Aug. 24, 2018

GRČIJA – Otok Lefkada

... izlet na otok Meganissi …

Omenjala sem že, da so iz letovišča Nydri kar dobre povezave … tudi z ladjo, tako sva se odločila, da se zapeljeva na sosednji otok Meganissi, si ga malce ogledava ter se hkrati razhodiva. Smile

Otok Meganissi je majhen in leži le nekaj kilometrov vstran od otoka Lefkada. Zanimiva oblika otoka ponuja lepe globoke zalive, notranjost otoka pa je zaraščena s starimi drevesi oljk. Zelo umirjen otok z majhnim številom prebivalstva in le posameznimi turisti je primeren za vse, ki se želijo v času dopusta odmakniti od hrupa in množice ter preživeti nekaj dni v popolnem miru.

Trajekt ima na otoku Meganissi dve postaji, prva je Spilia, druga pa Vathy, ki je v naslednjem globokem zalivu. Na pot sva se odpravila v dopoldanskem času, pot je bila kratka in kmalu smo prispeli v Spilio. Odločila sva se, da bova izstopila v Spiliji in se peš podala do Vasice Vathy, od koder sva se nato s trajektom vrnila nazaj v Nidry na otok Lefkada. Big
 Grin
V ribiškem pristanišču Spilia se je tik ob morju nahajala velika taverna, malce naprej pa se je ponujala prijetna urejena plaža. Takoj sem opazila, da je na tem otoku bistveno manj turistov v primerjavi z otokom Lefkada. Okolica zaliva je bila dokaj zelena in prijetna za pohajkovanje, pomirjajoče pa je deloval mir, ki ga je zmotil le kakšen pljusk morske vode.
Ob pristanku sva se napotila proti vasici Spartachori, ki leži tik nad pristaniščem Spilia (tega sva opazila že iz trajekta)Big Grin. Tudi vasica je delovala izredno umirjeno, prišla sva namreč v času, ko imajo pri njih čas za počitek, tako imenovano siesto, ob katerem so zaprte tudi vse trgovine (no, vsaj tu so bile)Blink.
Po krajšem posedanju v eni izmed tavern sva se napotila na pot. Cesta naju je vodila med starimi oljkami, kjer sva lahko videla le posamezne osle{#smileys123.tonqueout}, sicer pa je bila okolica precej pusta. Prispela sva do vasice Katomeri, od koder sva se po klančku spustila do zaliva, kjer je bila vasica Vathy. Okoli zaliva so bile razporejene stavbe, v pristanišču pa so bili ob privezih manjši čolni in jadrnice.

Ura še seveda ni bila primerna, tako sva zopet naletela na zaprte trgoviniceConfused, lokali pa so bili odprti, kjer sva tudi počakala na trajektSmile in se nato vrnila nazaj v Nydri.

Zaključna misel…. Če želite otok Meganissi obiskati s trajektom iz otoka Lefkada le za krajši čas, vam priporočam, da se odpravite na pot že zjutraj, ko je vse odprto, cena voženj pa je izredno nizka.

Narava, odmaknjenost, zalivčki, čista voda in prijazni domačini, to je prava kombinacija za oddih v pravem pomenu.Love

Ja, sedaj pa gre res že dopustniški čas h koncu in kmalu se bodo začele nove obveznosti … no, jaz, ki sem pa pridno delala čez poletje, si bom pa sedaj vzela malce dopusta.Big Grin

Imejte se skrajno lepo … in ... saj vem da morate biti delovni, pa kljub temu, vzemite si vmes malce časa zase, za družino in morda za kakšen vikend izlet…

 

… pošiljam vam prisrčne pozdrave … Heart

… in se še vidimo … Ljubica Smile