Aug. 17, 2018

GRČIJA – Otok Lefkada

... izlet z ladjo - 4.del …

Naš celodnevni izlet z ladjo se je počasi zaključevalWink…. Videli smo dve znameniti plaži otoka Lefkada to sta Porto Katsiki in Egremni, na slednji smo se tudi kopali, obiskali smo dve tradicionalni vasici na sosednjih otočkih Kefaloniji in Ithaci … in bilo je že pozno popoldan, ko smo zapuščali zaliv na otoku Ithaca, v katerem se je nahajala vasica Kioni, katero smo obiskali zadnjo.

Plovbo smo seveda nadaljevali … med otočki, ki jih je na tem področju kar nekaj in pot nas je nato pripeljala do otoka Meganissi, kjer se nahaja nekakšna kraška jama … toliko velika, da lahko vanjo zapelje ladja. Skratka, v planu je bil ogled te jame. Otok Meganissi se na eni strani zaključuje z dolgim repom in na njem se ta jama tudi nahaja. Zgodovinski viri pripovedujejo, da so se tu med vojno skrivale ladje oziroma podmornice.
Približali smo se jami, ki je že na daleč izgledala kot nekakšna velika odprta usta in res je bila toliko velika, da smo se zapeljali vanjo. Ob steni na eni strani jame smo lahko videli divje koze, ki so poskočno odhitele ven, ko smo se jim približali, ob pogledu na strop jame pa smo lahko videli male kapnike, ki so ponazarjali podobo kraške jame.
Zanimivo … Jamo smo tako videli, plovbo pa smo nadaljevali do naslednjega majhnega otoka imenovanega Skorpios, ki pa je sicer v zasebni lasti … nekoč mogotca Aristotla Onassisa, ladjarskega bilionarja.
Ladji sta se na enem predelu otoka Skorpios za krajši čas ustavili, kjer so se nekateri pognali v vodo, da se malce osvežijo, pogumni pa so v morje skočili kar iz zgornje palube …. seveda smo atraktivnemu skoku morali zaploskati.{#smileys123.tonqueout}

To je bil seveda zaključek izleta. Ladji sta se po krajšem postanku ponovno napotili naprej … tokrat nazaj »domov« Smile… proti letovišču Nydri, kamor smo prispeli ravno pravi čas, da smo se šli v hotel pripravit za večerjo, ki je tokrat zaradi daljšega potovanja še toliko bolj teknila.Big Grin

Izlet je bil čudovit, poln doživetij in ga vsem tistim, ki si radi nekako popestrijo dopustniške dni, vsekakor priporočam.

Dnevi dopustov se za večino žal približujejo h koncu, september se pač bliža in z njim se za mnoge začnejo nove obveznosti.
Želim vam prijetne tople sončne dni, kolikor jih je še ostalo.

 

… do naslednjega petka … Smile

… prisrčen pozdrav in obilo sončka vam želim Heart… Ljubica