Mar. 9, 2018

GRČIJA –Otok Karpathos

 ... namestitev in mesto Pigadia …

Hotel, v katerem sva se namestila ob prihodu na otok Karpathos, je že na prvi pogled kazal lepo podobo … urejena veža z recepcijo, nekaj metrov vstran nameščene sedežne, poleg katerih je stal velik, lepo opremljen šank-barBig Grin, malce naprej pa jedilnica s pogledom na bazen.

Na najinih potovanjih si izbirava ugodnejše variante namestitev in si raje na ta račun privoščiva kaj drugega, seveda pa morajo sobe vključevati klimo, saj so tudi noči na grških otokih kar precej tople … običajno izbirava hotele s tremi zvezdicami, s tem, da se predhodno malce pozanimava glede sob. Do sedaj sva imela kar dobre izkušnje, razen z eno izjemo … to je bilo na otoku RhodesConfused … no o tem kdaj drugič.

Sobica je bila tokrat sicer malce manjša ampak to naju ni toliko motilo, saj sva jo navsezadnje potrebovala le čez noč, čez dan pa itak vedno pohajkujeva naokoliBig Grin. Običajno si izbirava nočitve z zajtrkom, tako nisva vezana na hotel in sva lahko čez dan in pozno zvečer kjerkoli … sploh če si najameva vozilo in se peljeva kam daleč, poleg tega imava tako možnost, da preizkušava različno pristno grško hrano in se predajava gurmanskim užitkom v lokalnih tavernah.Love

Naš hotel se je skratka tokrat nahajal na griču tik nad mestom Pigadia in do centra mesta sva imela le nekaj minut hoje … po griču navzdol … dva ovinka in že sva stala na ulici polni trgovinic in lokalov.Wow Ob sprehodu po uličicah se mi je utrnil spomin na pohajkovanje po tem mestu pred leti ob prvem obisku otoka Karpathos. Podoba uličic se medtem ni veliko spremenila … še vedno so bile napolnjene s stojnicami, obložene predvsem z domačimi izdelki, vmes pa lokali in taverne, ki so se v večernih urah hitro zapolnjevale. Kasneje sva v eni izmed uličic, pravzaprav na stopničasti uličici, ki vodi proti morju, sredi stopnic opazila, da so nanjo za okras namestili čoln, katerega so turisti uporabljali za fotografiranje{#smileys123.tonqueout} … druga vidna novost v mestu je bila nekakšna fontana oziroma vodnjak med tavernami ob morju … sicer pa je bila podoba mesta načeloma dokaj nespremenjena.
Skratka … dan se je tokrat že prevešal v večer in po krajšem obhodu sva izbrala eno izmed tavern tik ob morju, kjer sva si naročila grške specialitete Big GrinLove…  po večerji sva se sprehodila ob obali ter se ob povratku v hotel razgledala še po različnih ulicah mesta Pigadia. Veter, ki je cel dan močno pihalBlink, se je zvečer malce umiril, tako je bilo večerno pohajkovanje prijetnejše Smile… vmes pa sva že delala plan za naslednji dan … in glede na to, da se vreme še ne bo takoj umirilo, kot sva izvedela, sva se odločila, da bova ostala nekje v bližini … v mestu Pigadia in bližnji okolici.WinkBig Grin

 

… več naslednji petek ... Smile

… Do takrat pa prisrčen pozdravHeart ... Ljubica

 

PS …
Sobe oziroma apartmaji na grških otokih so glede na dodeljeno zvezdico načeloma realno urejeni, ponekod celo nadpovprečno … so pa tudi redke izjeme.
Za klimo je običajno v hotelih s tremi zvezdicami potrebno doplačilo cca 5-7 eur na dan.
Povsod je poskrbljeno dnevno za sveže brisače (vsaj iz najinih izkušenj).
Nekateri manjši hoteli in apartmaji so v družinski lasti in lastniki se zelo trudijo za prijetno domače vzdušje.